Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Průmyslová pekárna Herold Brno
Valachová, Magdaléna ; Suchánek,, Petr (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Kolář, Radim (vedoucí práce)
Cieľom práce bolo navrhnutie novostavby priemyselnej pekárne pre firmu Herold v Brne, v časti Horné Heršpice. Hlavnou objemovou myšlienkou je striedanie vyšších a nižších hmôt. Objekt sa skladá z administratívy, expedície a hlavnej výroby. Vjazd do areálu je umožnený z ulice K terminálu, a z tejto ulice je rovnako zabezpečený aj vstup pre peších, ktorý je nekonfliktný s vjazdom. Vjazd je určený pre osobné autá, dodávky expedície ale aj dodávky zásob. Administratívna časť objektu je riešená bezbariérovo. Najväčšia časť objektu je výroba, ktorá sa rozkladá na 1000 m2 . Výroba sa rozdeľuje na tri časti podľa druhu výrobku, a tieto jednotlivé časti sú prepojené koridormi, ktoré zároveň slúžia ako svetlíky a presvetľujú celú výrobu. Rovnako sa pomocou koridorov môžu zamestnanci a tovar jednoducho presúvať do expedície. Expedícia je rozdelená na technické zázemie a sklady podľa potreby. Taktiež sa tu nachádza šesť expedičných boxov. Dôležitou požiadavkou bola variabilita priestoru, preto je v objekte zvolený skeletový nosný systém.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Bartošová, Monika ; Suchánek,, Petr (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo vypracování navazujících stupňů projektové dokumentace ke studii objektu průmyslové pekárny Herold v Brně zpracované v předmětu AG34. Jedná se o dokumentaci pro stavební povolení v měřítku 1:100 a prováděcí dokumentaci v měřítku 1:50. Předmětem této dokumentace je novostavba průmyslové pekárny Herold situované v Brně. Řešen je jak samotný průmyslový objekt, tak přilehlé prostranství, představující zejména manipulační a parkovací plochu, ale také dostatečného množství okolní zeleně. Společnost Herold se zabývá výrobou mlýnských a pekárenských produktů od roku 1993. Za tu dobu si získala stabilní postavení na trhu a stala se významným regionálním dodavatelem pekařských výrobků a mlýnských produktů. Vlastní jak průmyslové výrobní objekty, tak řadu prodejen. Vybudování nového objektu průmyslové pekárny v Brně zajistí společnosti rozšíření výrobní kapacity, další prodejní plochu a svým umístěním se přiblíží k oblasti nejrozsáhlejšího odbytu. Území stavby leží v okrajové části města Brna, v Horních Heršpicích, v průmyslové oblasti na ploše brownfields č. 0813. Pozemek se mírně svahuje od západu k východu, s přístupem z ulice K terminálu. Nyní se na něm nachází nevyhovující a nevyužívané objekty bez architektonické hodnoty, které se odstraní a na jejich ploše vznikne nová průmyslová pekárna. Záměrem bylo navrhnout zde stavbu, která svým měřítkem, tvarem i materiálovým řešením bude respektovat charakter území, pro něž je typická průmyslová zástavba, tvořená zpravidla jednoduchými kompaktními hmotami. Objekt je složen ze tří kubických hmot, kde dvě krajní převyšují střední a tvoří tak rámy zdůrazňující v první části vstup zaměstnanců a zákazníků. Ve druhé, zadní části pak expedici. Střední nižší hmota představuje zásobovací a výrobní plochy. Kontrastem k těmto tvarům jsou tři válcové objekty pro skladování mouky.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Veit, Jakub ; Suchánek,, Petr (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo vytvoření jednotlivých stupňů projektové dokumentace – Dokumentace pro stavební povolení, Dokumentace pro provedení stavby a Studie z předmětu AG35. Předmětem projektu je novostavba průmyslové pekárny Herold v městské části Horní Heršpice na pozemku p. č. 1112 v katastrálním území Brno. Pekárna Herold má své sídlo ve Slavkově u Brna a vybudováním nového objektu zajistí společnosti rozšíření výrobní kapacity, další prodejní plochu a svým umístěním se přiblíží k oblasti nejrozsáhlejšího odbytu. Jedná se o návrh průmyslového objektu, který je rozvržen na 4 kubické hmoty. Ty hlavní tvoří výrobní hala se sklady a expedicí a na ni navazující administrativní část. K expediční části výrobní haly jsou připojeny dva menší objekty, se zázemím, sklady přepravek a podnikovou prodejnou. Konstrukční řešení administrativní části tvoří rastr 6x6 m, u výrobní haly 6x12 m, respektive 6x24 m. Součástí projektu je také řešení okolních ploch, zejména předprostoru výrobní haly, návrh areálových komunikací a napojení na veřejnou dopravní infrastrukturu. Princip návrhu spočívá v záměru umístit objekt na pozemek tak, aby byla zajištěna ekonomika stavby, logika a návaznost vnitřních komunikací, minimalizace zpevněných ploch před budovou a vhodná orientace vůči světovým stranám. Díky blízké okolní zástavbě je před objektem vytvořen veřejný prostor, který budovu zakrývá a tvoří vizuální a hlukovou bariéru. Veškerá areálová infrastruktura je směřovaná za objekt na jižní stranu. Stavba využívá mírně svažitého pozemku, kdy je u expediční části úroveň terénu -1,100 m, což vyhovuje nakládání zboží do vozidel. Smyslem a záměrem je vytvořit ucelenou a dobře fungující stavbu, jejíž provozy jsou vzájemně propojeny. Návaznost výrobních procesů byla jedním z nejdůležitějších prvků při návrhu této stavby.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Valachová, Magdaléna ; Suchánek,, Petr (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Kolář, Radim (vedoucí práce)
Cieľom práce bolo navrhnutie novostavby priemyselnej pekárne pre firmu Herold v Brne, v časti Horné Heršpice. Hlavnou objemovou myšlienkou je striedanie vyšších a nižších hmôt. Objekt sa skladá z administratívy, expedície a hlavnej výroby. Vjazd do areálu je umožnený z ulice K terminálu, a z tejto ulice je rovnako zabezpečený aj vstup pre peších, ktorý je nekonfliktný s vjazdom. Vjazd je určený pre osobné autá, dodávky expedície ale aj dodávky zásob. Administratívna časť objektu je riešená bezbariérovo. Najväčšia časť objektu je výroba, ktorá sa rozkladá na 1000 m2 . Výroba sa rozdeľuje na tri časti podľa druhu výrobku, a tieto jednotlivé časti sú prepojené koridormi, ktoré zároveň slúžia ako svetlíky a presvetľujú celú výrobu. Rovnako sa pomocou koridorov môžu zamestnanci a tovar jednoducho presúvať do expedície. Expedícia je rozdelená na technické zázemie a sklady podľa potreby. Taktiež sa tu nachádza šesť expedičných boxov. Dôležitou požiadavkou bola variabilita priestoru, preto je v objekte zvolený skeletový nosný systém.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Veit, Jakub ; Suchánek,, Petr (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo vytvoření jednotlivých stupňů projektové dokumentace – Dokumentace pro stavební povolení, Dokumentace pro provedení stavby a Studie z předmětu AG35. Předmětem projektu je novostavba průmyslové pekárny Herold v městské části Horní Heršpice na pozemku p. č. 1112 v katastrálním území Brno. Pekárna Herold má své sídlo ve Slavkově u Brna a vybudováním nového objektu zajistí společnosti rozšíření výrobní kapacity, další prodejní plochu a svým umístěním se přiblíží k oblasti nejrozsáhlejšího odbytu. Jedná se o návrh průmyslového objektu, který je rozvržen na 4 kubické hmoty. Ty hlavní tvoří výrobní hala se sklady a expedicí a na ni navazující administrativní část. K expediční části výrobní haly jsou připojeny dva menší objekty, se zázemím, sklady přepravek a podnikovou prodejnou. Konstrukční řešení administrativní části tvoří rastr 6x6 m, u výrobní haly 6x12 m, respektive 6x24 m. Součástí projektu je také řešení okolních ploch, zejména předprostoru výrobní haly, návrh areálových komunikací a napojení na veřejnou dopravní infrastrukturu. Princip návrhu spočívá v záměru umístit objekt na pozemek tak, aby byla zajištěna ekonomika stavby, logika a návaznost vnitřních komunikací, minimalizace zpevněných ploch před budovou a vhodná orientace vůči světovým stranám. Díky blízké okolní zástavbě je před objektem vytvořen veřejný prostor, který budovu zakrývá a tvoří vizuální a hlukovou bariéru. Veškerá areálová infrastruktura je směřovaná za objekt na jižní stranu. Stavba využívá mírně svažitého pozemku, kdy je u expediční části úroveň terénu -1,100 m, což vyhovuje nakládání zboží do vozidel. Smyslem a záměrem je vytvořit ucelenou a dobře fungující stavbu, jejíž provozy jsou vzájemně propojeny. Návaznost výrobních procesů byla jedním z nejdůležitějších prvků při návrhu této stavby.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Bartošová, Monika ; Suchánek,, Petr (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo vypracování navazujících stupňů projektové dokumentace ke studii objektu průmyslové pekárny Herold v Brně zpracované v předmětu AG34. Jedná se o dokumentaci pro stavební povolení v měřítku 1:100 a prováděcí dokumentaci v měřítku 1:50. Předmětem této dokumentace je novostavba průmyslové pekárny Herold situované v Brně. Řešen je jak samotný průmyslový objekt, tak přilehlé prostranství, představující zejména manipulační a parkovací plochu, ale také dostatečného množství okolní zeleně. Společnost Herold se zabývá výrobou mlýnských a pekárenských produktů od roku 1993. Za tu dobu si získala stabilní postavení na trhu a stala se významným regionálním dodavatelem pekařských výrobků a mlýnských produktů. Vlastní jak průmyslové výrobní objekty, tak řadu prodejen. Vybudování nového objektu průmyslové pekárny v Brně zajistí společnosti rozšíření výrobní kapacity, další prodejní plochu a svým umístěním se přiblíží k oblasti nejrozsáhlejšího odbytu. Území stavby leží v okrajové části města Brna, v Horních Heršpicích, v průmyslové oblasti na ploše brownfields č. 0813. Pozemek se mírně svahuje od západu k východu, s přístupem z ulice K terminálu. Nyní se na něm nachází nevyhovující a nevyužívané objekty bez architektonické hodnoty, které se odstraní a na jejich ploše vznikne nová průmyslová pekárna. Záměrem bylo navrhnout zde stavbu, která svým měřítkem, tvarem i materiálovým řešením bude respektovat charakter území, pro něž je typická průmyslová zástavba, tvořená zpravidla jednoduchými kompaktními hmotami. Objekt je složen ze tří kubických hmot, kde dvě krajní převyšují střední a tvoří tak rámy zdůrazňující v první části vstup zaměstnanců a zákazníků. Ve druhé, zadní části pak expedici. Střední nižší hmota představuje zásobovací a výrobní plochy. Kontrastem k těmto tvarům jsou tři válcové objekty pro skladování mouky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.